Vassleprotein

Vassleprotein

Vassleprotein

Vassleprotein är ett protein som utvinns från vasslen i mjölken. Vasslen bildas i processen vid osttillverkning och själva vassleproteinet bildas genom att laktos, mineraler och fett filtreras bort och det som återstår är rent vassleprotein.

Vassleprotein har många fördelar och en av de absolut bästa fördelarna är att det består av alla de nödvändiga aminosyror – de essentiella aminosyrorna – som kroppen inte kan bilda själv vilket gör att vassleprotein klassas som ett komplett protein. När du väljer vassleprotein kommer du att få ett kosttillskott som ger dig en komplett tillförsel av alla proteiner och du får dessutom ett protein som har det högsta biologiska värdet. Med ett biologiskt värde menas att proteinet är uppbyggt av grenkedjade aminosyror till omkring en fjärdedel och att det även innehåller det näringsrika ämnet glutamin.

Core Protein Pro är det absolut bästa och renaste proteinet i vårt sortiment. Med en mycket hög proteinhalt från de bästa proteinkällorna (vassleproteinisolat och hydrolysat) sätter Svenskt Kosttillskott en ny standard inom nutrition.

Vad är protein bra för?

Protein är livsnödvändigt för att kroppen ska fungera och att alla inre fysiologiska processer ska arbeta på ett tillfredsställande sätt. Man brukar kalla proteinet för kroppens byggstenar eftersom det finns närvarande i nästan alla av kroppens celler och det har en betydande funktion för bildandet av enzymer och hormoner. Genom att tillföra kroppen proteiner i den mängd som är rekommenderat skapar du de bästa förutsättningarna för att kroppen ska fungera optimalt. Det finns tydliga rekommendationer för hur stort ett proteinintag ska vara för vuxna, oavsett kön. Här nedan följer världshälsoorganisationens riktlinjer (uppdaterade februari 2015) för dagligt proteinintag:

  • 0,83 gram/kilo kroppsvikt (vuxna)

Det är viktigt att kroppen får ett balanserat intag av alla näringsämnen, vitaminer och mineraler och det är nödvändigt att se till kroppens helhet för att få ett bra resultat. När du tränar eller utför annat fysiskt krävande arbete kommer du förmodligen att förbruka en hel del energi och en viss del av denna energi måste ersättas med hjälp av proteintillskott. Det är tyvärr inte hållbart att enbart kompensera stora energiförluster med vatten utan du måste se till att proteinnivåerna är i balans.

Fördelarna med Vassleprotein

Vassleprotein är ett ypperligt val för dig som känner att din kropp behöver öka proteinintaget. Oftast är det bra att höja tillförseln av protein om du tränar och då ska du beräkna cirka 1,6 – 2,0 gram protein/kilo kroppsvikt. Det finns många livsmedel som är väldigt rika på protein och de vanligaste proteinkällorna är ägg, kött, fisk och mjölk men även vegetariska alternativ som sojaprodukter är perfekta proteinkällor. Många som tränar regelbundet gör det för att uppnå hälsovinster och vissa vill även kunna bevara den muskelmassa som kontinuerligt byggs upp under ett träningspass.

Med hjälp av vassleprotein kan du stärka din muskeluppbyggnad genom att låta vassleproteinet fungera muskelbevarande samtidigt som det ger dig energi till att hålla ett högt träningstempo utan att du känner att energin tar slut när du är halvvägs igenom ditt träningspass. En annan fördel med att använda sig av vassleprotein är att det påskyndar återhämtningen efter träningen.

Proteintillskott som vassleprotein kan med fördel användas vid en mängd olika tillfällen och är inte enbart avsett för att användas under träning. Det har visat sig att vassleprotein har en fantastisk förmåga att bränna fett och därmed också hjälpa till att reducera vikten. Det finns i dag ett stort antal dieter och det är inte ovanligt att det ”går mode” i vissa dieter och att kändisar visar upp sig i snygga smala kroppar som de fått tack vare en diet.

Visst, det kan så klart hända men det är inte det lättaste att gå ner i vikt. För att du ska lyckas behövs det en stor portion vilja och ambition för att tappa kilon och sedan behövs det disciplin för att upprätthålla en ändrad kosthållning och nya motionsvanor. Allt detta kan vara svårt att få på plats men då kan du istället ta hjälp av vassleprotein. Du kommer fortfarande att behöva arbeta med dig själv men med vassleproteinets hjälp kan du snabbt förbränna fett och se hur siffrorna på vågen sakta men säkert sjunker ner mot din idealvikt.

Häslofördelarna med Vassleprotein

Vassleproteinets fettförbränning har visat sig vara väldigt effektiv. Du kan till exempel använda vassleproteinet som mellanmål eller helt enkelt hoppa över ett av dagens huvudmål och ersätta det med en kall dryck med vassleprotein. Proteinet är oftast i pulverform och du kan välja på en rad olika smaker som till exempel vanilj eller choklad.

Med en kontinuerlig tillförsel av protein ökar också din energi och du känner dig piggare. Vissa sjukdomstillstånd tar av naturliga skäl väldigt hårt på kroppen och då kan ett extra tillskott av protein vara mer än välkommet. Anti-cancerbehandling i form av cellgifter är en behandling som oftast försämrar allmäntillståndet och då kan tillförsel av vassleprotein motverka en del av detta och bidra till att kroppens energinivåer höjs vilket också kan ha en positiv effekt på hela sjukdomsbilden.

Vassleprotein har även visat sig ha positiva effekter på hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och Parkinson. När kroppen utsätts för stress av olika former, som till exempel vid depression eller trauma, är det viktigt att vara noga med näringsintaget eftersom detta har stor inverkan på återhämtningsfasen. Sammansättningen i vassleprotein är helt enkelt idealisk när det gäller kostsupplement vid dessa former av tillstånd eftersom kroppen får i sig alla essentiella aminosyror via ett enda preparat.

Body buildning är en stor sport både i Sverige och utomlands. Genom att kunna visa upp en snygg kropp ökar även chanserna till medaljplats om du ställer upp i en tävling. Ta gärna hjälp av ett extra proteinintag om du är intresserad av body buildning.

Genom att tillföra vassleprotein till din träningskost får du ett överlägset koncept som hjälper dig att förhindra att dina muskler bryts ner och istället byggs upp. Vassleprotein tas nämligen snabbt upp av musklerna och du kommer att uppleva en märkbar skillnad på kort tid.

Vassleprotein förebyggande mot förkylning

Höst och vinter är kända årstider för att locka till sig förkylningar och influensor. Det är nästan omöjligt att skydda sig mot att drabbas av ett virus men du kan göra mycket i förebyggande syfte och i bästa fall ger det resultat. För att kunna mota bort en ilsken förkylning, eller två, krävs det att du har ett robust immunförsvar som orkar stå emot all virusexponering som finns i affärer, på bussar, skolor, arbetsplatser och på en mängd andra ställen.

Det finns fakta som pekar på att vassleprotein ökar mängderna av glutamin i kroppen vilket betyder att denna antioxidanteffekt är väldigt gynnsam för ditt immunförsvar. Genom att ge immunförsvaret de allra bästa förutsättningarna ökar du chanserna att hålla dig frisk och att kunna fortsätta med din träning och ditt dagliga liv utan avbrott med nysningar och rinnande näsa

Viss försiktighet är nödvändig

Precis som med läkemedel måste du vara lite försiktig när du börjar använda ett kosttillskott. Kosttillskott ska aldrig klassas som medicin men de kan ändå interagera med olika typer av mediciner vilket betyder att medicinens eller kosttillskottens effekt minskar, försämras eller helt enkelt försvinner. Det finns några läkemedel som har visat sig interagera med vassleprotein och därför ska du inte använda dessa i direkt anslutning till intaget av proteinpulvret.

Om du äter tetracykliner, levadopa, fosamax eller flourokinolon ska du konsultera din läkare eller vårdpersonal för råd. Oftast fungerar det bra om du intar något av dessa läkemedel och vassleproteinet med minst två timmars mellanrum för att effekterna ska bibehållas, men det kan vara bra att höra sig för. Ta gärna för vana att informera sjukvården om vilka kosttillskott som du använder ifall detta kan påverka dina behandlingar eller kirurgiska ingrepp.

Det finns idag många personer som har en uttalad överkänslighet mot mjölkprodukter och som inte kan tillgodogöra sig mjölkens nyttiga proteiner. Tack vare framställningsprocessen av vassleprotein så försvinner laktatet vilket är just det ämne som många mjölkallergiker reagerar på och det är också möjligt för många laktosintoleranta att kunna använda vassleprotein som kosttillskott. För dig som är allergisk mot mjölkprodukter kan det vara bra att endast prova lite vassleprotein åt gången så att kroppen hinner vänja sig. Om du är osäker på om vassleprotein kan fungera för dig på grund av allergi, bör du rådfråga läkare, dietist eller nutritionsspecialist.

”När du doserar vassleproteinet efter gällande rekommendationer är det ingen risk att du får i dig för mycket protein. Om du mot förmodan skulle uppleva lite magproblem i samband med att du använder vassleprotein kan du förebygga detta med intag av bifidobakterier eller acidofil så brukar problemet vara avhjälpt.”

En skön kedja med nyttigheter

Vassleprotein är en komplicerad sammansättning av komponenter som alla har olika och unika funktioner. Immunglobulinerna som finns i proteinet fungerar som antikroppar mot många av kroppens mikroorganismer som endast kan ses i mikroskop. Lactoencymets egenskaper består i att döda ovälkomna bakterier och laktoperoxidas är ett enzym som stärker immunförsvaret samtidigt som det jobbar för en balans i tarmkanalen.

Laktoferrinet som även detta finns i vassleproteinet motverkar svamp, är bakteriedödande och har antiinflammatoriska egenskaper. Både serumalbumin och gamma-glutamylcystein ökar glutationsvärdena vilket i praktiken betyder att de hjälper till med proteintillverkningen inne i cellerna (kallas även för proteinsyntes) och är även en viktig beståndsdel för kroppens syrebalans och när det kommer till att förse cellerna med energi. Alfa-laktoglubelin är en viktig beståndsdel hos vassleproteinet som har påvisade egenskaper som har inverkan på celldöden av cancerceller, en process som även kallas för apoptos.

Alla dessa beståndsdelar och deras fantastiska egenskaper ska verkligen tas i beaktande när du ska välja ett kosttillskott. Oavsett om du tränar eller behöver kosttillskottet av andra anledningar kommer du att få i dig en stor portion nödvändiga aminosyror som enbart arbetar för kroppens bästa. Om du vill ge kroppen lite proteinomväxling kan du med fördel alternera med andra proteinkällor men låta vassleprotein vara din huvudsakliga proteinkälla.

Långsiktiga mål ger långsiktiga resultat

Kroppen är en maskin som ska klara av mycket och det är sällan som den har tid att vila. Även om du sätter dig ner för en paus eller sover åtta timmar varje natt så tar insidan av kroppen aldrig rast. Genom att arbeta för goda kroppsliga förutsättningar vinner du flera positiva hälsoeffekter samtidigt som du får en ökad energi vilket enbart är positivt när du tar dig igenom det stundtals stressiga vardagslivet.

Vassleproteinets egenskaper passar perfekt för nästan alla. Alla nyttiga beståndsdelar som finns i preparatet gör kroppen en stor tjänst genom att stimulera viktiga processer, motverka hälsovådliga angrepp och bidra till ökade energinivåer och bevarad muskelmassa samtidigt som de underlättar snabb återhämtning efter ett träningspass. Många folksjukdomar smyger sig på oss och det kan finnas olika anledningar till detta. Rent generellt kan det sägas att ju äldre vi blir desto större är risken att drabbas av någon sjukdom.

Oftast gäller det att ligga steget före, och gärna två steg före, och genom att hitta en sund livsstil som innehåller balanserad kost och en rimlig mängd motion kan du faktiskt förhindra uppkomsten av många sjukdomar. Ärftliga tillstånd kan tyvärr vara svåra att skydda sig mot men om du arbetar utifrån tesen att förebygga det som går att förebygga är du en fantastiskt god bit på väg och har säkert redan ett sunt leverne.

Addera gärna vassleprotein till din dagliga och sunda livsstil och maximera på så sätt chanserna till ett långt och friskt liv. Alla förbättringar ger oftast stora hälsovinster på sikt och vassleprotein är ett enkelt och smidigt kosttillskott som dessutom är lätt att packa med sig och kan förvaras i rumstemperatur.

Om du genomför din träning utomhus när det är varmt ute är det högst troligt att du kommer att göra av med mycket mer energi än om temperaturen hade varit lägre eller om du hade tränat inomhus. Ta gärna för vana att analysera dina träningsförhållanden innan du drar igång med träningen. Detta ger dig bättre förutsättningar att klara av den tilltänkta fysiska aktiviteten vilket också leder till att du kan bibehålla eller förbättra dina prestationer. Packa gärna med dig ditt vassleprotein om du ska träna på nya geografiska platser. Branta stigningar och tuff terräng förbränner mycket energi och därför är det bra att ladda rejält innan passet med en härlig proteindryck.

Om du samtidigt använder mineraltillskott bör det gå minst en timme mellan intaget av vassleprotein och mineralen för att undvika att effekten av dessa båda kosttillskott försämras.

Flera varianter av samma protein

Vassleprotein finns i flera olika varianter som är framställda på lite olika sätt men kontentan är densamma; vassleproteinet hjälper kroppen att må bra.

Det finns vassleprotein som ett helt eget pulver som du kan använda under och efter träning men även som mellanmål när du vill säkerställa en jämn och tillfredsställande nivå av protein som gärna är anpassad efter ditt träningsschema.

Vassleproteinisolat betyder att vasslen har genomgått en djupare process som innebär att vasslen som framställs är en renare variant. Denna framställningsprocess innebär också att vassleproteinet är nästintill kalorifritt och har en otroligt låg halt av laktos.

Den mest gynnsamma formen av vassleprotein är hydrolyserat vassleprotein. Denna form av protein kännetecknas av långa kedjor av aminosyror som genom en process har brutits ner till små fraktioner. Dessa små beståndsdelar är väldigt gynnsamma för kroppen eftersom kroppen inte behöver använda särskilt mycket tid eller energi till att spjälka upp aminosyrorna. Hydrolyserat vassleprotein är den form av protein som absorberas snabbats i kroppen och går direkt ut i cellerna och musklerna och börjar arbeta.

Det finns även kosttillskott som är kombinationspreparat där vassleprotein är en av flera beståndsdelar och som också har många positiva effekter på kroppen. När det gäller val av kosttillskott är det viktigt att du lyssnar på din kropp och rättar dig efter dina egna förutsättningar. Ibland kan det vara nödvändigt att prova sig fram med olika former av vassleprotein innan du bestämmer dig för vad som är bäst för just dig.

Träna i grupp

Många saker som vi företar oss kräver olika grader av motivation. Att gå till jobbet varje dag motiverar oss bland annat genom att det kommer ett lönekuvert i slutet av varje månad. Träning är en del av vardagen för många och somliga personer behöver ingen motivationsfaktor för att ta sig till gymmet eller för att snöra på löparskorna. När en vana hamnar på rutinlistan är det lättare att känna sig motiverad.

Träning kan vara lite motigt i början eftersom det tar lite tid innan det ger resultat. Men det går att ändra på detta. Genom att tillför vassleprotein som en daglig rutin kommer du snart att märka att du har motivationen som krävs för att träna. Proteinet hjälper som bekant dina muskler att bibehållas och du får även ökad energi som gör det möjligt för dig att sätta upp högre träningsmål. Ibland är det lättare att hitta träningsmotivationen om man tränar i grupp.

Cross fit är en utomordentligt bra träningsform där du kan mäta dina prestationer med dina kompisar och självklart även mäta dina muskler. Att delta i ett gympapass eller en aerobicslektion är andra bra träningsformer som verkligen kan fungera som motivationshöjare och som förbränner x antal kalorier och i gengäld behöver kroppen påfyllning av snabbupptagbart protein. Vid sådana här och liknade tillfällen är vassleproteinet till stor fördel eftersom det ger dig grunden för en hälsosam kropp som snabbt och effektivt återhämtar sig efter ett träningspass utan att bryta ner de muskler som du arbetat upp.

Om du tillfälligt ökar dina träningsperioder och din intensitet under passen bör du kalkylera med en ökad energiåtgång som till exempel om du tränar inför ett lopp eller en stor tävling. För att maximera din uthållighet och dina prestationer kan vassleproteinet fungera som en motor som ger dig en bra skjuts på vägen mot en topplacering eller kraftigt förbättrade resultat.

Avslutningsvis

Som en sammanfattning på denna text kan sägas att vassleproteinet är ett av marknadens bästa proteinpulver och framställs genom osttillverkning. Det kompletta antalet aminosyror ger ytterligare stöd för att vassleprotein är ett perfekt val och kosttillskott som förser kroppen med alla essentiella byggstenar som kroppen inte har möjlighet att själv bilda.

När du vill satsa på en viktnedgång och undgå att pussla ihop olika matdieter är vassleprotein ett fullgott alternativ. Den snabba fettförbränningen gör det enkelt för dig att tappa kilon samtidigt som du ger kroppen en näringsriktig proteindryck. Det blandbara pulvret kan drickas varmt eller kallt och du kan tillsätta de smaker som du önskar. Det går även bra att blanda ner pulvret i kräm eller pudding. Prova dig fram till vad som passar dig bäst.

Vasslepulver har visat sig ha anti-canceregenskaper då det bidrar till den process som ämnar döda cancerceller. Detta hör absolut till några av proteinets toppegenskaper tillsammans med bakteriedödande egenskaper, stärkande av immunförsvar, gynnande av proteinsyntesen, främjande av muskelbyggnaden och motverkande av inflammatoriska processer.

”Med alla goda egenskaper blir vassleproteinet ett naturligt kosttillskott och en fantastisk byggsten för kroppen.”

Scroll to Top